• 2 eiwitten
  • 100 gram fijne witte suiker

Meringue of schuimpje basisrecept

Meringues zijn heerlijke zoete schuimpjes die je gemakkelijk zelf kan maken. Je hebt hiervoor maar twee ingrediënten nodig en dat kan je van de meeste toetjes of andere lekkernijen niet zeggen!

Bereiding meringue

  1. Begin met het verwarmen van de oven op 90 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een silicone bakvel.
  2. De eiwitten mogen nu in een grote kom.
  3. Klop de eiwitten met een staafmixer een minuut lang op gemiddelde snelheid
  4. Wanneer het eiwit wit en schuimig begint te worden verhoog je de snelheid, het volume neemt nu ook toe
  5. Ga door totdat er aan het einde van je garde pieken ontstaan en je mengsel helemaal wit is.meringue recept
  6. Het is nu tijd om de suiker bij het mengel te voegen, doe dit een lepel per keer en klop 20 tot 30 seconden voordat je weer een lepel toe voegt.
  7. Klop het mengel totdat het suiker helemaal is opgenomen.
  8. Je mengsel is goed wanneer het acht keer zijn oorspronkelijke volume heeft, mooi glanst en glad is.
  9. Vol met je vingers of je korreltjes kan vinden. Wanneer dit zo is moet je nog even doorkloppen
  10. De meringue is klaar om in de oven te gaan als je eiwit blijft hangen aan de een omgekeerde lepel zonder er natuurlijk vanaf te vallen!

Meringue op de bakplaats plaatsen

  1. Maak met een lepel mooie wolkjes of andere vormen van je mengsel. 
  2. Gebruik als je andere vormen wil een spuitzak om vormpjes te maken.

Meringue bakken in de oven

Om een goede meringue te krijgen zal deze 1,5 uur in een voorverwarmde oven moeten. Zorg ervoor dat ze niet verkleuren en droog aanvoelen. Pas wanneer ze volledig afgekoeld zijn mag je ze van het bakpapier af halen. Plaats ze in een afgesloten bakje of zak en je kunt ze 5 dagen bewaren!
Tips:

  1. Kleinere meringues hebben minder baktijd nodig!
  2. Verkruimel meringues over een dessert om een mooie presentatie te krijgen.

Meringue /schuimpje basisrecept 2.75/5 (55.00%) 8 votes

Gestoofde peren in rode wijn
Crè­me brûlée